CUMHUR İTTİFAKI SİNCAN’DA SEÇİME HAZIR

1 Nisan 2024 tarihinde yayınlandı.

CUMHUR İTTİFAKI SİNCAN’DA SEÇİME HAZIR

AK PARTİ SİNCAN SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ COŞKUYLA AÇILDI

AK Parti’nin kalesi olarak görülen ve Cumhur İttifakı’nın seçimlerde en yüksek oyu aldığı ilçelerden biri olan Sincan’da 31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. AK Parti ve MHP’nin seçim koordinasyon merkezi açılışlarının yapıldığı törenlerde büyük bir coşku yaşandı. AK Parti’nin yerel seçimler için yeniden aday gösterdiği Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yaklaşan yerel seçimde Sincan’dan rekor oy beklentisinin altını bir kez daha çizdi.

Sincan bugün Cumhur İttifakı’nın bileşenlerini oluşturan AK Parti ve MHP’nin seçim koordinasyon merkezlerinin açılış heyecanını yaşadı. Açılışa, Cumhurbaşkanı eski Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fuat Oktay, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, AK Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan ve  Ülkü Ocakları yöneticileri de katıldı.

Yağmurlu havaya rağmen vatandaşların büyük katılım gösterdiği açılış törenlerinde konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Cumhur İttifakı’nın Sincan’daki gücüne vurgu yaptı.

Başkan Ercan konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhur İttifakının en güzel şekilde tezahür ettiği yer Sincan. Çünkü vatan, millet, bayrak, ezan denince Sincan ayağa kalkar. Sincan'ın en ufak bu konularda ödün vermesi söz konusu değil. Dolayısıyla bu ittifak Sincan'a çok yakıştı. Sahadaki çalışmalar üzerinden de bunu değerlendirirsek, Oğuz Nihat Alkan Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. İnanılmaz çalışıyor, yüksel bir motivasyon ve özveriyle çalışıyor. Aynı şekilde Mustafa Özcan Başkanım da öyle.

BAŞKAN ERCAN: BU FETRET DÖNEMİNİ SONLANDIRIYOR MUYUZ?

Fakat üzüldüğüm bir şey var. Biz Sincan Belediyesi olarak mütevazi bütçemizle spor tesisleri, spor kompleksleri, kültür merkezleri ve sosyal tesisler yaptık. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin var mı bir tane yaptığı bir şey Sincan'da? Bırakın bunları asli işlerini yapamayan bir büyükşehir var.

Artık bu iş bilmezliğe bir son veriyor muyuz?
Cumhurbaşkanımızın deyimiyle bu fetret dönemini sonlandırıyor muyuz?
Altıok değil Altınok diyor muyuz?

Turgut Altınok, belediyecilikte duayen bir isim, Sincan'ın sorunlarını da çok iyi biliyor. Allah izin verirse göreve geldiği zaman Sincan, bir Sincan daha olacak. Yeni metrolarıyla yeni ulaşım koridorlarıyla, sosyal kültürel tesisleri ve kentsel dönüşüm süreciyle inşallah gerçek belediyeciliğin ne olduğunu gösterecek.”

TURGUT ALTINOK: 31 MART’A HAZIR MI SİNCAN?

Başkan Ercan’dan sonra sözü alan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Sincan’a metro sözünü hatırlattı.

“Var mı büyükşehir belediye başkanının Sincan'da bir hizmeti. Yok. Ama Murat Ercan Başkanımızın var. Küçük bütçesiyle büyükşehirin yapmadığı hizmetleri Sincan'a yaptı. Pekâlâ Sincan, Sincan'ı unutanlara sandıkta kırmızı kart gösterecek mi?” diyen Turgut Altınok şu sözlerle devam etti:

“Ankaramızın kaybolan 5 yılını telafi edeceğiz. Sincan'ı metroyla buluşturacağız. Sincan kalemizdir. 5 yıldır Ankara'ya 5 santim metro yapmayan bir büyükşehir başkanı vardır. Ankaralıya verdiği sözü tutmamıştır. Ama Altınok'un sözü de birdir özü de birdir.

Vatandaşlarımızı balık istifi gibi otobüslere dolduranlara, size bunları reva gören belediye başkanına Sincan 31 Mart'ta ne yapacak?

Kimse umutsuzluk pompalamasın. Sokak anketleri Ankara'da Altınok diyor. Bunu genel seçimlerde gördük. MHP'nin oyu yüzde 4'ü geçemiyor diyorlardı, barajın altında kalır diyorlardı. Ne oldu?

Kentsel dönüşümünüz dahil inşallah hepsini çözeceğiz. 31 Mart'ta Sincan'da Murat Ercan Ankara'da Altınok diyeceğiz.”