Arama Yapın

SİNCAN’DA MİNİK SEMAZENLER MEVLANA’YI UNUTMADI

13 Aralık 2021 tarihinde yayınlandı.

SİNCAN BEBEK KÜTÜPHANESİ’NDE MİNİK SEMAZENLER BEĞENİ TOPLADI

SİNCAN’DA MİNİK SEMAZENLER MEVLANA’YI UNUTMADI

Sincan Belediyesi Bebek Kütüphanesi’nde minikler Şeb-i Arus etkinliklerinde Semazen gösterisiyle Mevlana’yı andı.

Mevlâna Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte çocuklar önce semazen gösterisi yaptı ardından da Mevlâna sevgisini anlatan bir drama sahnelediler.

Bebek Kütüphanesi’nde anneleriyle birlikte etkinliklere katılan çocuklar, Şeb-i Arus gösterisine de beraber hazırlandı. Drama ve sema gösterisi yapan minikler, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Miniklerin gösterisi sonrası anneler de ellerinde Mevlâna Hazretlerinin sözlerinin yazılı olduğu kağıtları okuyarak balonlara yapıştırdı.

Sincan Belediyesi Aile Danışmanı Sümeyye Bolu, hafta boyunca Mevlâna Celâlettin Rumi Hazretlerinin dostluk ve sevgi konusunda tüm insanlığa örnek bir şahsiyet olduğunu anlatan etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

0-5 yaş arasındaki çocuklara Mevlâna ile ilgili sinevizyon gösterileri yaptıklarını da belirten Bolu, “Bu yaş grubu çocuklarımızın arkadaşlık, sevgi ve saygı gibi değerleri benimsemesi açısından Mevlâna Hazretleri çok önemli bir rol model. Biz de yaptığımız etkinliklerle hem çocuklar hem de ailelerle birlikte onun bu özelliklerini anıyoruz” dedi.