SİNCAN KREŞLERİNDE HEM EĞLENCE HEM BİLGİ

5 Şubat 2024 tarihinde yayınlandı.

SİNCAN KREŞLERİNDE HEM EĞLENCE HEM BİLGİ

SİNCAN BELEDİYESİ KREŞLERİ EV SICAKLIĞINDA MİNİKLERİ KUCAKLIYOR

Sincan Belediyesinin kısa sürede tamamlayıp hizmete sunduğu, çocukların güvenli bir ortamda keyifle zaman geçirdiği; Lale, Leylak, Papatya, Zambak ve Menekşe kreşlerinde minikler eğlenerek öğreniyor. Kreşlerde atölye sistemiyle eğitim veriliyor, çocuklar her gün farklı etkinliklerle sıkılmadan motor ve bilişsel becerilerini geliştiriyor.

Sincan Belediyesi tarafından inşa edilen kreşlerde, miniklere atölye sistemi eğitim modeli uygulanıyor. Matematik, fen-doğa, okuma yazmaya hazırlık, masal ve mutfak atölyeleri ile çocuklar atölyelere yönlendirilerek oyunlarla öğreniyor. Çocukların ev rahatlığında eğlenerek vakit geçirdiği kreşler, aileler tarafından da takdir topluyor.

Okul öncesi eğitimin önemini her fırsatta vurgulayan ve projelerini bu yönde ilerleten Sincan Belediyesi, açtığı kreşlerle 36-60 ay arasındaki çocuklara hizmet veriyor.  Farklı etkinliklere katılan çocuklar gün boyunca bilgi ile bütünleşiyor.

Çocuklar Oyunlarla Öğreniyor

Minikler uzman eğitimciler eşliğinde eğitimlerini sıkılmadan, keyifle tamamlıyor. Her ay öğretmen ve öğrenciler belirlenen konu özeline uygun etkinlikler yapılıyor.

Matematik atölyesinde çocuklar sayı-nesne eşleme çalışmalarıyla sayıları öğreniyor, matematiğe giriş yapıyor. Mutfak atölyesi ile de çocuklar her hafta öğretmenleriyle mutfağa giriyor, sağlıklı beslenme hakkında bilgi sahibi oluyor.

Fen-doğa atölyesinde her hafta yapılan deneylerle çocuklar bilimle tanışıyor. Minikler okuma yazmaya hazırlık yapıyor, harflerle tanışıyor. Çocukların hayal dünyasının gelişmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için de masal atölyesinde, kukla gösterileri eşliğinde kitap okunuyor.