Page 645 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 645

Osmanlı dönemi çeşme, İlyakut, Sincan 2021


                  hallede ürün çeşitliliği fazladır. Üretimi yapılan sebze ve meyveler elma,
                  erik, badem, ceviz, ayva, armut, kiraz, vişne, üzüm, dut, biber, bamya, do-
                  mates, taze fasulye, hıyar, havuç, ıspanak, kabak, karpuz, kavun, marul,
                  maydanoz, dereotu ve patlıcandır. Yetiştirilen ürünler köy pazarlarında
                  halka sunulup satışı yapılmaktadır. Kuru tarım olarak buğday, arpa ve no-
                  hut yetiştirilmektedir.

                      Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık geleneksel ve modern işletmeler-
                  de yapılmaktadır. Örnek modern hayvancılık işletmeleri bulunmaktadır.

                      İlyakut’un yıllara göre nüfus dağılımı:

                      Yıl    Nüfus       Yıl     Nüfus      Yıl     Nüfus       Yıl      Nüfus

                    1935       232      1955      323      1975      282       2010       252
                    1945       321     1960       258     2000       253       2020       269

















                                                                                                   629
   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650