Page 230 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 230
Şarabı Rumlardan alıyorduk. Oldukça pahalı. Arpa da bulduk, üç
at için üç akçelik arpa, akşam ve ertesi sabaha kadar kâfi geliyor. Türk-
ler hayvanlarını samanla yemliyorlar. Deve, katır ve binek atlarına dahi
bunu yediriyorlar. Atın daha bakımlı ve güçlü olmasını isterlerse sama-
nın üzerine arpa da koyuyorlar. Zira fazla sıcaklardan dolayı ot ve saman
çok az oluyor. Bu yüzden samana, ot ve arpa katmak gerekiyor. Biz, şehrin
aşağı kısmındaki düzlükte açık bir yerde kaldık. Bundan başka, Ankara
veya Engürü’deki eski bir Roma yapısı olan sarayın dış kısmında, büyük
bir kapının duvarında iki satırlık bir yazı var... 96
Augustus Mabedi, Ankara, 2004
214