Page 230 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 230

Şarabı Rumlardan alıyorduk. Oldukça pahalı. Arpa da bulduk, üç
                  at için üç akçelik arpa, akşam ve ertesi sabaha kadar kâfi geliyor. Türk-
                  ler hayvanlarını samanla yemliyorlar. Deve, katır ve binek atlarına dahi
                  bunu yediriyorlar. Atın daha bakımlı ve güçlü olmasını isterlerse sama-
                  nın üzerine arpa da koyuyorlar. Zira fazla sıcaklardan dolayı ot ve saman
                  çok az oluyor. Bu yüzden samana, ot ve arpa katmak gerekiyor. Biz, şehrin
                  aşağı kısmındaki düzlükte açık bir yerde kaldık. Bundan başka, Ankara
                  veya Engürü’deki eski bir Roma yapısı olan sarayın dış kısmında, büyük
                  bir kapının duvarında iki satırlık bir yazı var... 96
                  Augustus Mabedi, Ankara, 2004






























































             214
   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235