Page 747 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 747

Tandır evinde geleneksel bazlama yapımı
                      Ekmek, börek ve çörekler

                      Sincan yöresinin geleneksel günlük ekmeği bazlamadır. Bölgede gözle-
                  me, kabartlama, tandır böreği, aliağa gömmesi, ağızlı çörek (gömme/köm-
                  be), parmaklı çörek (mayalı), kısır çörek (mayasız) ve tandır böreği gibi
                  unlu mamuller hazırlanarak yenir.

                      Çorbalar

                      Düğün çorbası, Göce tarhanası, Un tarhanası, Toyga çorbası, Hamurlu
                  (Erişte) Çorba, Bamya çorbası, Katma aşı, Simindir Aşı, Tutmaç, Çalma aşı
                  çorbası ve Yeşil mercimek çorbası.
                  Oğmaç çorbası (ABB Arşivi)                    Erişte çorbası (ABB Arşivi)




























                                                                                                   731
   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752