Page 747 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 747
Tandır evinde geleneksel bazlama yapımı
Ekmek, börek ve çörekler
Sincan yöresinin geleneksel günlük ekmeği bazlamadır. Bölgede gözle-
me, kabartlama, tandır böreği, aliağa gömmesi, ağızlı çörek (gömme/köm-
be), parmaklı çörek (mayalı), kısır çörek (mayasız) ve tandır böreği gibi
unlu mamuller hazırlanarak yenir.
Çorbalar
Düğün çorbası, Göce tarhanası, Un tarhanası, Toyga çorbası, Hamurlu
(Erişte) Çorba, Bamya çorbası, Katma aşı, Simindir Aşı, Tutmaç, Çalma aşı
çorbası ve Yeşil mercimek çorbası.
Oğmaç çorbası (ABB Arşivi) Erişte çorbası (ABB Arşivi)
731