Page 748 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 748
Yemekler
Ekmek aşı, tirit, kelem gıydısı (kapuska), kelem sıkması (lahana sarma-
sı), halep, kuru sivri biber kavurması, mıhlama, kapama, mercimekli pilav
aşı, kelle paça, mantı, pıt pıt, bici aşı, yeşil sebze ve kurutulmuş sebze ye-
mekleri, kuru fasulye, mercimek, bezelye, nohut ve patates yemekleri. Aile-
nin gelir düzeyine göre yemeklerde et kullanılır.
Tatlılar
Höşmerim yörenin en bilinen ve sevilen tatlısıdır. Bunun yanında bak-
lava, kaşık lokması, haside, pişmaniye, sütlaç, karga beyni ve öküz helvası
gibi tatlılar sofraları berketlendirir.
Çokören mahallesi mutfağından, Sincan 2021
732