Page 748 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 748

Yemekler

                      Ekmek aşı, tirit, kelem gıydısı (kapuska), kelem sıkması (lahana sarma-
                  sı), halep, kuru sivri biber kavurması, mıhlama, kapama, mercimekli pilav
                  aşı, kelle paça, mantı, pıt pıt, bici aşı, yeşil sebze ve kurutulmuş sebze ye-
                  mekleri, kuru fasulye, mercimek, bezelye, nohut ve patates yemekleri. Aile-
                  nin gelir düzeyine göre yemeklerde et kullanılır.

                      Tatlılar

                      Höşmerim yörenin en bilinen ve sevilen tatlısıdır. Bunun yanında bak-
                  lava, kaşık lokması, haside, pişmaniye, sütlaç, karga beyni ve öküz helvası
                  gibi tatlılar sofraları berketlendirir.




























                  Çokören mahallesi mutfağından, Sincan 2021






























             732
   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753