Page 749 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 749
Yeniçimşit mahallesi mutfağından, Sincan 2021
İçecekler
Ayran, çir hoşafı, vişne hoşafı, erik hoşafı, ayva hoşafı ve koruk şerbeti.
Süt mamulleri
Süt, yoğurt, kaymak, ıravak/ravak yoğurdu, tereyağ, oğma peynir ve süz-
me yoğurt.
Bağ bozumu sonrası pekmez kaynatılır. Domates ve biber salçası yapı-
lır. Yeşil fasulye, sivri biber, dolma biber, bamya, halep (dolmalık patlıcan
kurusu) gibi mevsimlik sebzeler ile vişne, kayısı, erik, elma ve armut kuru-
tulur. Kavun ve karpuz mevsiminde yetiştirilir. Düvlek cinsi kavunlar özel
olarak kış ayları için kilerde muhafaza edilir.
733