Page 749 - SİNCAN TARİH VE KÜLTÜR ATLASI
P. 749

Yeniçimşit mahallesi mutfağından, Sincan 2021





























                      İçecekler

                      Ayran, çir hoşafı, vişne hoşafı, erik hoşafı, ayva hoşafı ve koruk şerbeti.

                      Süt mamulleri

                      Süt, yoğurt, kaymak, ıravak/ravak yoğurdu, tereyağ, oğma peynir ve süz-
                  me yoğurt.

                      Bağ bozumu sonrası pekmez kaynatılır. Domates ve biber salçası yapı-
                  lır. Yeşil fasulye, sivri biber, dolma biber, bamya, halep (dolmalık patlıcan
                  kurusu) gibi mevsimlik sebzeler ile vişne, kayısı, erik, elma ve armut kuru-
                  tulur. Kavun ve karpuz mevsiminde yetiştirilir. Düvlek cinsi kavunlar özel
                  olarak kış ayları için kilerde muhafaza edilir.

                                                                                                   733
   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754